5 Redenen hoe een Coworking Space zorgt voor ZZP Succes

Voor velen is het een fijne gedachte om geen kantoor te hebben om in te werken. Het betekent vaak minder verkeer, planning en afleidingen! Je hebt vrijheid, kunt werken in wanneer je wilt en zelfs waar je wilt.

Maar er is een gevaar bij omvormen van je huis naar een thuiskantoor. Mensen hebben niet altijd ruimte voor het creëren van een apart thuiskantoor. Het is dezelfde plek waar je je Netflix series binchwatched, ontspannen met vrienden eet of met je kinderen speelt. Kortom is het echt een goed idee om de ruimte waar je tot rust komt ook jouw kantoorruimte van te maken? En is een duidelijke scheiding tussen werk en privé dan nog wel mogelijk?

Daarom kiezen veel freelancers ervoor om buiten de deur te werken. Bij restaurants, koffiezaken, bibliotheken en co-working spaces. Waar elk van deze plekken zijn voor en nadelen heeft is er maar één plek gericht op business, de coworking space.

En zo aanlokkelijk als het klinkt om lekker in je pyjama te werken, zijn hier toch 5 redenen waarom een ​​gedeelde kantoor ruimte gericht op business de beste en meest inspirerende werkplek is!

Waarom je ons kan vertouwen​

De Anywork community zit vol met flexwerkers waar de beste werkplekken worden gedeeld, zoals restaurants, bars, bibliotheken maar ook gedeelde kantoren en coworking spaces. Ga ook voor het ‘nieuwe werken’ en ontdek de tofste coworing spaces waar jij inspiratie uit kan halen. Na vele uren flexwerken, vele koffies, vele coworking spaces te hebben bezocht zijn dit de 5 grootste voordelen van Coworking Space voor een Freelancer.

5. Afleiding, afleidingen, afleidingen

focus_freelancer

 

De dagelijkse routine van het leven, huisdieren, kinderen, huishoudelijke taken en alle belangrijke dingen die u moet doen, het draagt allemaal niet bij aan je  productiviteit. Eén activiteit blijkt al snel moeilijker dan gedacht en voor je het weet is je dag alweer om. Vandaar dat veel mensen er voor kiezen om met zo min mogelijk afleiding buiten de deur te gaan werken.

Want thuis werken klinkt misschien ideaal, maar als het niet bevorderlijk is voor productiviteit dan is het voordeel van makkelijk en snel kunnen werken weer ongedaan gemaakt.

Coffeeshops zijn een stap voorwaarts maar hebben ook zo hun nadelen. Want zeg nou zelf, een middag of dag in een koffiezaak werken lukt prima. Maar dag in dag uit tussen de koffiezetapparaten en gasten zitten is misschien wat te veel..

Co-working spaces kunnen zorgen voor een meer gefocuste omgeving met een geweldige balans tussen duidelijke werkruimtes, sociale interactie en een inspirerend design! Veel mensen vinden energie, focus en productiviteit in dit soort werkomgevingen aangezien ze niet zo strikt aanvoelen als een gemiddeld kantoorgebouw, maar voldoende ruimte bieden om gestructureerd aan het werk te gaan.

 

4. Grenzen tussen werk en privé

macbook-2558216_1280

 

Er zijn natuurlijk voordelen aan het werken vanuit huis en vanuit koffiezaken. Het is gratis (al betaal je indirect voor eten en drinken in de horeca), een ontspannen omgeving en je kunt dragen wat je wil. Maar een van de grootste uitdagingen die freelancers tegenkomen is het beheersen van mentale grenzen. Soms vervagen de grenzen binnen deze werkplekken.

Een koffiezak was altijd de plek waar je weer eens met die vriend afspraak die je al een paar weken niet had gesproken of een plek waar je met waar je in je weekend fijn even ontspant. In de moderne context is dat verschoven en is het synoniem geworden met mensen en hun laptops, zakelijke afspraken en dagjes mensen die wel voor de gezelligheid komen. Kortom je zal je plaatselijke koffiezaak meer associëren met werk dan met gezelligheid.

 

Wanneer je vanuit je werk naar huis gaat ben je uit je werkomgeving gestapt. Dit is niet het geval wanneer je vanuit huis werkt. Door de twee ruimtes te mengen, kan je productiviteit soms omhoog schieten, maar het gebeurt ook vaak dat je nooit rust heb en op de juiste manier kan afsluiten. Je huis is niet meer je huis, maar ook je kantoor. Het volgende moment besef je dat je werk nooit eindigt, en je kunt er ook niet volledig aan ontsnappen omdat het dichtbij aanwezig is om op te pakken.

Een coworking space biedt de omgeving van een gericht kantoor, maar ook een genoeg van dat informele ‘thuisgevoel’. Het is een mix van het gevoel van extern werken zonder in een kantoor setting te zitten, maar zorgt ervoor dat werk en privé nooit door elkaar worden gehaald.

3. Dat eenzame gevoel

man-597178_1920

 

Een werkruimte delen met anderen, vooral als dat iemand een met collega’s of gelijkgestemden is, creëert een gevoel van gemeenschap. Mensen zijn sociale wezens, dus wanneer je je dagenlang opsluit in je  eigen huis om je werk goed te doen, veranderd zelfs de meest introverte persoon in een eenzame bergbeklimmer.

Een coworking space zet juist aan tot samenwerking, communicatie en uitwisselen van kennis. Freelancer kunnen hier veel productieve energie uit halen en draagt ook bij aan hun geestelijke gezondheid. Het teamgevoel kan ontstaan zonder dat je aan dezelfde projecten werkt. Gelijkgestemden lopen namelijk tegen dezelfde problemen aan en hier tijdens de lunch over kunnen sparren kan de stress verlagen. Coworking-ruimtes zijn geweldig voor het bouwen van netwerken die bijdragen aan je toekomstige onderneming terwijl je tegelijkertijd de ‘ruimte’ krijgt om op te starten en te bouwen.

2. Het magische woord 'zelfdiscipline'

military-652355_1280

 

Werken in op een plek waar er geen echte richtlijnen zijn qua werktijden en  groepsgedrag vereist veel zelfdiscipline en drive. Gemotiveerd blijven om de doelen te bereiken die je wilt bereiken, zijn vaak volledig afhankelijk van jou. Mensen geven vaak aan dat hun productiviteit omhoog gaat wanneer zij anderen in hun omgeving zien werken. Deze mentale druk om mee te komen is misschien wat vreemd maar toch handig wanneer je het maximale uit jezelf willen halen.

Wanneer mensen hun zelfdiscipline verliezen, raken ze snel gefrustreerd omdat ze hun doelen niet hebben bereikt. Dit kan dit opzicht snel counter productief werken omdat mensen het gevoel hebben er alleen voor te staan  het zelf te willen oplossen. Zo wordt eenvoudige taak soms een berg werk waar nog maar moeilijk tegen op gevochten kan worden.

Een co-working space stimuleert juist zelfdiscipline door de algemene werksfeer. Waanneer je in een werkomgeving bent en iedereen om je heen is productief bezig is de drempel groter om zelf een uur lang nutteloos door je Instagram feed te scrollen. Het is op deze manier een inspirerende, ondersteunende en productieve ruimte zonder de strikte vereisten van een kantoorbaan, maar helpt net bij dat beetje te weinig zelfdiscipline.

 

1. Een professionele indruk

meeting-1702638_1920

 

Vanuit zakelijk oogpunt is het van onschatbare waarde een professionele ruimte te hebben waar je vergaderingen met klanten of potentiële investeerders kunt houden.

Geen uren lang kinderspeelgoed opruimen in de eetkamer, of je zorgen te hoeven maken dat mensen naar gevoelige informatie luisteren. Een coworking space laat een professionele indruk na en geeft de klant of investeerder vaak zelfs een gevoel juist met een innovatieve ondernemer te maken te hebben. In deze zin is het een marketingtool op zichzelf, je toont dedication door iets te huren en laat je omringen door mensen die gelijkgestemd zijn. Het zijn onderliggende signalen naar een klant of investeerder dat je duidelijk voor ogen hebt welke middelen je nodig hebt om iets te bereiken. Een coworking space is gericht op zakelijke groei.

Vind jouw perfecte Coworking Space

Ga ook voor het nieuwe werken en betreed de wereld van de co-working spaces! Waar koffiezaken zeker kunnen werken voor veel mensen, ze zijn namelijk perfect voor een korte boost in productiviteit zoals de perfecte freelancer koffiezaken te vinden op onze website. Is een coworking space de perfecte mix tussen een doelgericht kantoor en een zakelijk informele sfeer die in niets doet denken aan een traditioneel kantoor. Het is een opwaartse trend die niet enkel een hype is maar bewezen resultaten kan opleveren voor freelancers, startups en zelf corporates!

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk eens onze website waar wij een overzicht geven van alle coworking spaces in jouw buurt!

Reacties

Leave a Reply