7 Tips voor werken buiten de deur

We hebben het allemaal wel eens gehad – Je moet wat werk verzetten, je bent onderweg of je kunt gewoon niet vanuit huis werken, dus wandel je de lokale koffieshop binnen. Je betaalt voor je koffie, dus baadt het niet dan schaadt het niet, toch?

Koffieshops bestaan deels om een werkplek te bieden aan freelancers en degenen die wifi nodig hebben, nietwaar? Nouja dat en voor mensen om te socializen terwijl ze van hun favoriete cafeïne houdende drankje genieten of om van wat rust en vrede te genieten en de krant te lezen met hun favoriete kopje koffie.

Ik denk dat ze (grotendeels) genieten en genoten hebben van het werken vanuit de koffieshops waar vanuit ik ook altijd heb gewerkt. Maar ik geloof ook dat er een juiste manier is om dit te doen, waarbij je de ruimte en je collega’s respecteert. Hier zijn mijn vijf beste tips om vanuit koffieshops te werken, zonder een plaag te zijn.

 

  1. Neem Geen Tafel die Groter is dan Je Nodig Hebt

Dit lijkt misschien overduidelijk, maar er zijn talloze keren geweest dat ik één persoon

de grootste tafel (op de beste plek) heb zien innemen om vervolgens al zijn spullen over de tafel uit te spreiden en er de hele dag te werken. Ik begrijp dat het zo is dat wie het eerst komt, het eerst maalt, maar een manier om je impact (als je er urenlang werkt) te beperken, is één van de kleinere tafels te nemen in plaats van een tafel met vier of meer zitplaatsen. Dit geldt met name wanneer het druk is.

De volgende de keer dat je vanuit een koffieshop werkt, probeer dan naast het vinden van een plekje dichtbij een stopcontact, een tafel te vinden die voldoet aan je benodigde werkruimte, maar niet groter is dan je eigenlijk nodig hebt. Overweeg om sommige spullen in je tas te houden en alleen eruit te halen wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt, in plaats van alles meteen uit te spreiden. Je lokale koffieshops zijn je dankbaar.

 

  1. Bezoek in Daluren

Als je van plan bent om het grootste deel van je dag vanuit een restaurant of koffieshop te gaan werken en je een flexibele planning hebt, overweeg dan om in de daluren te gaan. Voor de meeste koffieshops is dit vroeg in de ochtend, na lunch en in de namiddag/avond. Probeer de drukte zoveel mogelijk te vermijden wanneer je lokale vestiging een rij tot buiten de deur heeft en geen vrije plekken meer over heeft.

Door in daluren te gaan, is het een stuk rustiger om je heen en hoef je je minder zorgen te maken dat je langer blijft dan je misschien welkom bent. Het is gemakkelijker om gebruik te maken van de faciliteiten en hoeft je ook geen zorgen te maken dat je hun belangrijkste vestiging bezet (zie hierboven).

 

  1. Bestel Genoeg

Nee, het is niet oké om de hele dag vanuit een koffieshop te werken en slechts één kopje koffie te bestellen. Als je er maar voor één of twee uur bent is dit niet zo’n probleem, maar als je er voor meer dan vier uur werkt, denk dan nog eens na.

Het is ook niet oké om je eigen drankje mee te nemen (dat wil zeggen: een kopje dat al is gevuld met je eigen koffie of theezakjes). Ik breng meestal wel mijn eigen water mee, maar dit is meer om ze tijd en moeite te besparen.

Het kan een uitdaging zijn om je uitgaven te balanceren en niet te veel uit te geven (of te veel te eten), maar het is mogelijk. Als je lokale vestiging lunch aanbiedt, zou je daar kunnen lunchen als je er rond die tijd bent. Onthoud dat ze ook een zaak runnen, dus urenlang een plaats bezet houden, zonder al te veel te bestellen, helpt hun niet om de rekeningen te betalen.

 

  1. Wacht op Je Beurt

Dit houdt ook verband met het bovenstaande, maar als je een bodemloos kopje koffie (met gratis refills) hebt gekocht, zorg er dan voor dat je beleefd bent en op je beurt wacht. Als het café helemaal vol zit en je geen zin hebt om in de rij te gaan staan, wacht dan totdat de drukte voorbij is, voordat je een nieuw kopje koffie pakt. Of trek de aandacht van een barista en laat hem weten dat je graag een refill wilt, wanneer ze tijd hebben.

Het is niet altijd het geval dat je in dezelfde rij hoeft te wachten als iedereen die voor de eerste keer zijn of haar koffie besteld. Peil de specifieke vestiging waar je bent een beetje uit, wees aardig en leer het personeel kennen als je er regelmatig komt. Aardig zijn kan je op termijn veel opleveren en ze vullen dan je kopje misschien wel voordat je er ook maar om vraagt!

 

  1. Ruim Je Rommel Achter Je op

Er staan vaak op een overduidelijke plek afvalbakken om je rommel op te ruimen. Volg de aanwijzingen of regels en houd je plek schoon gedurende de dag of wanneer je klaar bent met je werk.

Houd je aan de regels, wanneer ze bijvoorbeeld recyclen of composteren. Wees niet bang om het te vragen wanneer je twijfelt! Het is duidelijk dat het belangrijk voor ze is, dus ze helpen je waarschijnlijk graag om je te laten zien hoe je het op de goede manier moet doen als je er om vraagt.

Volg je moeders advies en probeer je plek zo achter te laten hoe je hem gevonden hebt of misschien zelfs wat schoner. Zoals eerder benoemd, een kleine moeite levert je op termijn veel op.

 

  1. Geef een Goede Fooi

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar als je het merendeel van de dag vanuit een koffieshop werkt en ongelimiteerde refills pakt (dat wil zeggen: niet telkens betalen voor een nieuw kopje), zou  je een goede fooi moeten geven. Ik beschouw het als mijn ‘kantoor huur’ voor die dag en probeer niet alleen genoeg te kopen, maar ook een goede fooi te geven.

Dit is zeker waar wanneer ik het personeel ‘plaag’ met nog een extra refill of wanneer ze mij opmerken en me tussenlaten in een extra lange rij. Nogmaals, als je er vaak komt, kan dat beetje extra je veel opleveren. Overweeg ook wat extra te geven tijdens vakantieperiodes of tijdens enorme drukte. Ze zullen je onthouden!

 

  1. Wees Aardig

Ik weet dat ik dit eerder heb gezegd, maar vriendelijk of extra aardig zijn is gewoon je gezonde verstand gebruiken. Je hoeft niet je best te doen om een extra gesprek aan te gaan (wat je, laten we eerlijk zijn, van tijd tot tijd misschien wel doet om even afleiding te hebben van je werk), maar het schaadt niet om een klein praatje te maken wanneer je je bestelling maakt of een refill krijgt.

Je weet ook nooit waar je volgende zakelijke kans vandaan zal komen, dus een betrokken en aardig persoon zijn is op zakelijk gebied ook gewoon handig! Als je bepaalde vestigingen vaak bezoekt, overweeg dan een beetje tijd te investeren om de mensen achter de kassa en misschien zelfs andere vaste klanten te leren kennen. Zie het als netwerken.

 

Conclusie

Ik denk dat koffieshops een geweldige plek kunnen zijn om je werk gedaan te krijgen. Ik lijk ook goed te gedijen in de drukte die een drukke koffieshop biedt.

Er zijn een paar vuistregels die je kunt volgen om te voorkomen dat je ‘die vent’ bent. Probeer alleen een tafel te bezetten die net groot genoeg is om aan je behoeften te voldoen, kom in daluren, koop genoeg dingen en wacht op je beurt. Vergeet niet op te ruimen voordat je weg gaat, geef een goede fooi en wees vriendelijk naar het personeel en je collega’s.

Als je ooit ober bent geweest of bij een klantenservice hebt gewerkt, weet je hoe het is om aan de ander kant te staan. Onthoud dat een fatsoenlijke fooi, een opmerking of twee over het weer en een glimlach je veel kunnen opleveren.

Reacties

Leave a Reply