De 100(!) Beste Flexplekken in Amsterdam

Opzoek naar een fijne plek om te werken in Amsterdam? Een plek met goede wifi, genoeg stopcontacten, genoeg werkplekken en een fijne werksfeer? Wij zijn, na vele reviews, tot de volgende 10 flexplekken gekomen die aan al deze eisen voldoen!

Wanneer je als flexwerker buiten de deur gaat werken zal je voordelen ervaren die je niet hebt waneer je vanuit huis werkt. Een duidelijke scheiding van werk en privé wordt vaak als een belangrijk voordeel aangehaald. Evenals de inspiratie die je krijgt wanneer je mensen om je heen zit. Veel zpp’ers ervaren namelijk wel eens het gevoel van eenzaamheid, niet alleen in hun werk maar ook in hun thuiswerkplek. Ook is er de boost in productiviteit die je kan ervaren wanneer je met een doel naar een flexwerkplek gaat met de juiste sfeer, want mensen zien werken, doet werken! 

Natuurlijk kan je deze voordelen kan je ook vinden in een coworking space. Een plek waar veel freelancers en startups bijeenkomen om te werken, vol met faciliteiten en netwerkmogelijkheden. Vandaar dat wij dan ook de 5 beste coworking spaces van Amsterdam op een rijtje hebben gezet in dit artikel. Maar toch zijn juist koffiezaken en cafe’s soms juist fijne plekken om in te werken, het is laagdrempelig en je ervaart inspiratie uit alle mensen die er komen. Wij raden dan ook deze gratis werkplekken als restaurants, koffiezaken, cafe’s en bibliotheken aan wanneer je boost in motivatie nodig hebt en hier een middag of dag wil doorbrengen. Fulltime werken vanuit dit soort flexplekken valt dan weer niet aan te raden.

Waarom je ons kan vertouwen​

De Anywork community zit vol met flexwerkers waar de beste werkplekken worden gedeeld, zoals restaurants, bars, bibliotheken maar ook gedeelde kantoren en coworking spaces. Ga ook voor het 'nieuwe werken' en ontdek de tofste werkplekken waar jij inspiratie uit kan halen. Na vele uren flexwerken, vele koffies, vele uren lege tafels zoeken zijn dit de onze favoriete 10 Flexplekken in Amsterdam.

Werkplaats | Volkshotel

In het Volkshotel nabij het station Amsterdam Amstel gelegen vind je de Werkplaats, het hotel cafe gelegen op de begaande grond waar je niet alleen wat kan eten en drinken maar ook dus kunt werken! Het was tijdens de opening een van de eerste plekken in Oost waar je als freelancer gratis de hele dag kunt werken. 

Bij binnenkomst vind je rechts een fijne open ruime waar lange houten tafels staan met allen stopcontacten, erg fijne zitplekken voor waneer je voor langere tijd wat werk gedaan wilt krijgen. Ook zijn er zitplekken te vinden bij het raam die naar buiten kijken wel heel erg aanlokkelijk maken. Maar wat dit ook een fijne plek maakt is dat er de mogelijkheid is vergaderzalen te boeken die zich direct naast de werkplekken bevinden, handig wanneer je wat wilt bespreken of een belangrijke meting hebt. De sfeer is er modern maar toch ook gezellig, dit komt onder andere door de vele planten, de grote ramen en fijne muziek die er gedraaid wordt.

Het eten en drinken is zeer goed, al is daar de andere kant van het cafe meer geschikt voor. Hier worden dan ook regelmatig borrels en feestjes gegeven. Maar wil je echt ontspannen dan is een aanrader om eens naar de rooftopbar Canvas te gaan op de 7e verdieping. Wel kan deze locatie druk zijn maar door het grote aantal werkplekken maak je altijd kans! En wie het eerst komt die het eerst maalt, dit kan bij de Werkplaats al vanaf het uitzonderlijke tijdstip van zeven uur s’ochtends. 

Monks Coffee Roasters

In Amsterdam West vind je een van de fijnste koffiezaken om te flexwerken.

Met snel internet, goede en betaalbare koffie en een een hele lekker lunchkaart is dit een goede plek om het grootste deel van je dag werken door te brengen. ER zijn best een aantal zitplekken maar er is ook een grote gemeenschappelijke tafel te vinden achterin de ruimte waar je makkelijk je laptop kan openklappen. Ohja, en hadden we al gezegd dat de koffie echt heel goed is?!

Juist de ongedwongen sfeer is wat veel flexwerkers aanspreekt. Dit is geen uberhippe koffiezaak waar je opgeklopte kokosmelk in een vormpje geschonken hoeft te verwachten en juist die sfeer maakt het perfect om te werken. Een moderne sfeer waar mensen snel even een koffie halen, een zakelijke afspraak hebben of gewoon lekker even willen werken.

 

The Hoxton

Gelegen aan de mooist gracht van Amsterdam vind je Lotti’s, opnieuw de lobby van een hotel, dit keer The Hoxton. Dit hotel bestrijkt zo’n 6 panden op deze locatie in hartje Amsterdam maar de lobby is de echte eycatcher, het straalt een sjieke sfeer uit die perfect is voor een belangrijke meeting. Maar het is ook de perfecte plek om relaxed je laptop open te klappen aangezien het Hotel actief promoot flexwerkers te verwelkomen

De lobby is ruim opgezet en er hangt een internationale sfeer. Het is dan ook een fijne ontmoetingsplek waar hotelgasten en locals komen om te borrelen, eten maar ook om te werken en te vergaderen. Er is meestal wel een plekje te vinden maar voor de beste werkplekken kan je het beste naar de eerste verdieping gaan, hier is het vaak een stuk rustiger. Je kan er praktisch werken wanneer je wilt want Lotti’s is geopend van 7 uur s’ochtends tot 1 uur s’avonds, al is is een 18 uur werkdag natuurlijk niet aan te raden. 

Het eten en de koffie worden als goed omschreven. En al zijn de prijzen wat hoger dan gemiddeld, de alure en het vriendelijke personeel vegoeden een hoop. En wanneer je fijn wilt ontspannen kan je een cocktail drinken aan de bar of aanschuiven bij het restaurant wat ernaast gelegen is. 

Kanarie Club

Bij Kanarie Club in Oud West vind je niet alleen een hele hippe plek waar je heerlijke gerechten kan proberen maar ook een fijne flexwerkplek. De zaak is gevestigd in een oude tramhal en erg kleurrijk en creatief ingericht.

De Kanarie Club is erg groot dus je er zijn veel werkplekken te vinden maar er is zelfs een heuze grote laptop/lees tafel. Deze is comfortable en prima om gedrurende de hele dag aan te werken. Dat kan makkelijk want de zaak is doordeweeks al om half negen open wat erg fijn is wanneer je een dag echt wil knallen. Ook is er de mogelijkheid om ruimtes te huren voor wanneer je bijvoorbeeld een event wilt geven. Zelf hebben ze ook een maandelijkse terugkerend event genaamd de Business Birds.

Aan de zijkanten vind je genoeg tafeltje waar die perfect zijn voor een afspraak of om lekker te eten. Qua eten zit je hier goed al zal er in de nabijgelegen Foodhallen ook altijd wel wat te vinden zijn. 

 

White Label Coffee

In west Amsterdam in de drukke wijk de Baarsjes vind je de fijne koffiezaak White Label Coffee aan de Jan Evertsenstraat. Dit charmante cafe heeft een aantal werkplekken om fijn te flexwerken. 

Maar om te beginnen bij het allerbelangrijkste voor veel flexwerkers: je vindt hier ontzettend goed koffie. Er is niet alleen koffie te krijgen maar ook bijvoorbeeld verse sappen zoals hun eigen appelsap, zeker lekker om eens te proberen. De sfeer doet denken aan een moderne koffiezaak in New York. De stijl is hip met planten en industriële meubelen die een fijne sfeer brengen anders dan een saai kantoor. 

Je zal geregeld flexwerkers in deze zaak vinden vanwege de fijne werkplekken en snelle wifi. Hou er wel rekening mee dat er niet veel werkplekken zijn en dat een hele dag werken misschien wat asociaal is maar wel de perfecte plek voor snel werk en wat inspiratie op doen. 

All the way aan de Jan Evertsenstraat is White Label Coffee een klein en rustig eiland in de drukke Baarsjes.

Meer dan 100 flexplekken in Amsterdam!

Nu ben je vast op zoek naar de rest van de top 100 flexplekken in Amsterdam! Dat komt goed uit want die zijn allemaal te vinden op onze website AnyWork.nl. Voor de 100 beste flexplekken in Amsterdam klik je op de knop onderaan dit artikel. 

Mijn doel met AnyWork is om alle fijne werkplekken van Nederland te verzamelen en de beste gratis flexplekken horen daar zeker bij. Daarom vind je in de op onze site een fijn overzicht van plekken die speciaal door flexwerkers zijn aangedragen en soms ook beoordeeld. Zoek op stad en selecteer of je een gratis werkplek zoekt in cafe of restaurant of juist een betaalde in een kantoor of coworking space. Je kan filteren op locatie of kijken op de kaart om zo een fijne plek bij jou in de buurt te vinden, perfect wanneer je al op pad bent en snel een werkplek zoekt. Natuurlijk kan je ook jouw favoriete flexplek aandragen via de knop rechtsboven!

Met meer dan dan 500 fijne werkplekken in Nederland is er altijd wel iets in de buurt. Dus ontdek nu meer dan 100 gratis flexplekken in Amsterdam!

Reacties

Leave a Reply