De 5 Beste Coworking Spaces in Amsterdam

Een rustige en stille ruimte als flexwerker vinden is niet gemakkelijk in zo’n grote drukke stad als Amsterdam. Daarom sluiten coworking-spaces  zo geweldig aan bij de veranderende arbeidsmarkt waarin meer flexwerkers en freelancers te vinden zijn. Meer over de voordelen en nadelen van een co-working space valt hier terug te lezen. In Amsterdam zijn er gelukkig veel uitstekende co-working-spaces met een breed scala aan diensten en pakketten voor startups, ondernemers en freelancers. Niet verwonderlijk aangezien Amsterdam een van de hoogste percentages heeft van onafhankelijke werknemers in de EU. In de stad waar individuele vrijheid niet alleen wordt gerespecteerd, maar ook aangemoedigd, is er voldoende ruimte voor professionele groei. Daarom is hier een lijst met de 5 beste co-working spaces in de hoofdstad.

Waarom je ons kan vertouwen​

De Anywork community zit vol met flexwerkers waar de beste werkplekken worden gedeeld, zoals restaurants, bars, bibliotheken maar ook gedeelde kantoren en coworking spaces. Ga ook voor het ‘nieuwe werken’ en ontdek de tofste coworking spaces waar jij inspiratie uit kan halen. Na vele uren flexwerken, vele koffies, vele uren lege tafels zoeken zijn de Anywork leden tot de volgende 5 coworking spaces in Amsterdam gekomen.

Ontdekt jouw Coworking Space in Amsterdam:

5. The Thinking Hut

Werd in 2012 opgericht in Amsterdam door een groep vrienden die vonden dat er onvoldoende kantoorruimte was in de stad voor hun eigen ondernemingen. The Thinking Hut is vooral een creatieve co-working-ruimte waar veel freelancers, schrijvers, webontwikkelaars en marketingspecialisten hun vaste werkplek hebben gevonden. Onder de faciliteiten vallen ook vergaderruimtes, evenementen en workshops. The Thinking Hut heeft twee locaties in Amsterdam in de stadsdelen Zuid en Oost. Het pand in Amsterdam oost nabij het Oosterpark was een oude paardenstal ui 1912 die gerenoveerd is tot coworking en de andere locatie in Amsterdam zuid nabij het Olympisch Stadion was een oude fietsenfabriek. Perfect dus om inspiratie op te doen of tijdens je pauze een wandeling te maken door het mooie Oosterpark of Amsterdam Zuid.

Er zijn een aantal zeer flexibele pakketten voor freelancers, waaronder dagkaarten waarmee professionals snel een bureau in Amsterdam kunnen vinden, evenals meer abonnementen die variëren van één dag per week tot ongelimiteerd gebruik maken van de kantoorruimtes.

Reviews: De Anywork community benoemd vooral de goede vibe als het grootst pluspunt binnen The Thinking Hut. De inrichting is speels en hangt een creatieve sfeer. Verbeterpunten liggen vooral in het gebrek aan daglicht op de locatie in Amsterdam Oost, op de locatie in Amsterdam Zuid is dit wel goed geregeld. Verder wordt vaak de vriendelijke staf, goede lunch maar vooral de ligging aan het Oosterpark (bij een van de locaties) als grootste pluspunten omschreven.

Kosten: De abonnementskosten zijn zeer schappelijk variërend van € 75 voor 1 dag in de week tot € 230 voor fulltime (excl. BTW).

4. TQ

TQ is een co-workingruimte met zijn oorsprong in Amsterdam. Het is opgericht in 2016 door The Next Web, een bekend media-huis in het hart van Amsterdam. Ze werken met toekomstbestendige partners, waaronder ABN-AMRO, KPMG en Google voor Startups. H wordt ook wel het hart van de Amsterdamse startup community genoemd. Het hele idee is om de tech-startups te helpen een uitzonderlijke groei door te maken door hen de juiste faciliteiten, evenementen, community en een groot internationaal netwerk. Aan te bieden. Net als elke andere gedeelde coworkings, biedt deze ook een geweldige mogelijkheid om te netwerken, te focussen en je te laten inspireren.

Leden krijgen full-time toegang tot de ruimtes (gedeeld / privé) zoals evenement- of vergaderruimtes, keukens en loungeruimtes. Wat erg gaaf is, is dat TQ regelmatig evenementen organiseert met topsprekers, dus geweldige mogelijkheden voor netwerken, gekoppeld aan een biertje na de training, yogales of barbecue op het balkon met de TQ-community. Zo is er een mooie mix Gedurende de dag kun je werken in een van de vergaderzalen en ’s avonds een biertje drinken in de eigen bar van het TQ, terwijl je een interessante bijeenkomst bijwoont.

Reviews: Uit de reviews komt naar voren dat vooral de geweldige centrale ligging een belangrijke factor is in de keuze voor TQ. Ook de faciliteiten als de bar en dakterras worden geroemd. Wel komt naar voren dat TQ als startup hub echt gericht is op startups (veelal fintech) en de community dus wat minder past bij de gemiddelde freelancer. Toch maakt het uitzicht op Amsterdam het alleen al een bezoek waard. De Anywork leden vinden TQ de perfecte coworking space voor startups.

Kosten: maandelijkse pakketten zijn beschikbaar voor € 100.

3. B. Amsterdam

B.Amsterdam is het populairste technische centrum van de stad. De B-gebouwen zijn de thuisbasis van de meeste toffe tech-startups in Nederland. Ze zijn in 2014 in Amsterdam gestart door Guus Meulendijks, Bas van Veggel en Ricardo van Loenen. Ze bouwen een brug tussen bedrijven, creatieven en startups en brengen ze allemaal onder één dak, zodat ze van elkaar leren en samen groeien. Voor deze community hebben ze drie gebouwen in de stad en bouwen ze het grootste ecosysteem van startups in Europa.

De B.-campus zoals het ook wel wordt genoemd bestaat creatieve werkruimtes voor innovatie, onderwijs en groei, verspreid over 40.000 vierkante meter. Het is niet alleen voor freelancers en startup maar ook de ontmoetingsplaats voor ondernemers, investeerders, overheid en bedrijven. Het biedt naast co-werkruimte ook evenement- of vergaderzalen, een lounge, een fitnessruimte, een bioscoop en een restaurant op het dak met uitzicht op Amsterdam. De campus B. is ingericht in een modern met een industriële chique setting, vol met creatievelingen en biedt de juiste toolset, kennis en sociale omgeving om elk bedrijf op de best mogelijke manier te laten groeien.

Reviews: De locaties van B. Amsterdam worden vooral omschreven als hele hippe omgevingen, industrieel design met vele vintage meubels geven de coworking spaces volgens vele een toffe sfeer. Sommige Anyworkers omschrijven het juist als iets te veel gericht op hipsters. Een minpunt wat veelal terugkomt is dat de ruimtes redelijk gehorig kunnen zijn, al zijn er wel belhokjes aanwezig. Een grote pré is het mooie dakterras op de hoofdlocatie (hieronder) waar met een hapje van het aanwezige restaurant perfect genoten kan worden van de zon. Kortom een inspirerende plek perfect voor freelancers and startups,

Kosten: De abonnementen variëren van € 75 tot € 225.

2. Spaces

Spaces blinkt uit in wat de naam beschrijft, de coworking ruimtes! Het concept is rond 2008 in Amsterdam opgericht door Martijn Roordink, Rattan Chadha en Frederique Keuning. Het is geboren met het idee om een ​​gemeenschap van denkers, dromers en presteerders te creëren. Het staat open voor bedrijven, ondernemers, projectteams, gevestigde bedrijven, startups, freelancers en digital nomads. Het biedt gewoon een goede werkruimte om hun bedrijf te laten groeien.

Met in totaal 7(!) locaties in Amsterdam is Spaces een grote speler die perfect is voor de Amsterdammer om vanuit te werken. Een abonnement geeft namelijk toegang tot al deze locaties. Naast een uitgebreide evenementenagenda en uitstekende faciliteiten, biedt Spaces meer dan een co-working space. Zo zijn er allerlei diensten om het werkende leven gemakkelijker en inspirerender te maken, zoals supersnel wi-fi, barista-koffie, toegang tot vergaderruimten, en nog veel meer. De ruimtes zijn prachtig ontworpen en passen bij elke behoeften! Of je nu een knus hoekje nodig hebt, een grote lunchtafel of een telefooncel, alles is mogelijk bij Spaces! Het biedt een minder zakelijke, meer hippe werkomgeving in vergelijking met zijn ‘grote broer’ Regus.

Reviews: De locaties van Spaces zijn stijlvol en industrieel ingericht wat het voor veel mensen een fijne plek maakt om te flexwerken. Ook prijzen gebruikers de fijne informele en creatieve sfeer, wat ook tot uiting komt door bijvoorbeeld een muziekkamer die aanwezig is. Dit maakt Spaces een zeer geschikte ontmoetingsplaats voor vaste freelancers maar ook voor een korte meeting. Er zijn veel mogelijkheden binnen de gedeelde werkruimtes maar ook voor het huren van losse kantoren die allen een mooi uitzicht geven op Amsterdam.

Kosten: Een abonnement kost € 225 en geeft toegang tot alle Spaces over de hele wereld. Er zijn ook vrije dag passen beschikbaar.

1. WeWork

WeWork is wereldwijd marktpleider in co-working spaces. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Adam Neumann en Miguel McKelvey in New York en heeft inmiddels een coworking locaties over de hele wereld. Deze snelle groei is niet zonder reden, de filosofie is namelijk dat ze de locaties beschikken over een vriendelijke, productieve en relaxtere werkruimte. Hun klanten gaan niet samen werken, maar genieten ook van faciliteiten zoals yogasessies, workshops en evenementen. Kortom WeWork probeert zich steeds meer neer te zetten als een lifestyle merk.

Het bedrijf heeft twee locaties in Amsterdam die geschikt zijn voor kleinere bedrijven, freelancers en professionals. Er is een breed scala aan faciliteiten op beide locaties, waaronder high-speed internet, telefooncellen, vergaderzalen en gemeenschappelijke loungeruimtes. WeWork organiseert ook de hele maand door sociale evenementen waarmee klanten, gelijkgestemde professionals en potentiële collega’s elkaar kunnen ontmoeten. Eén locatie heeft bovendien evenementenruimte, terwijl het andere een wellnesscentrum heeft.

Reviews: Veel reviews noemen bij de locaties van WeWork dat het een geweldige plek is om nieuwe mensen te leren kennen. De ruimtes worden veelal omschreven als sfeervol, veel licht en als erg clean omschreven. Toch wordt er aangegeven dat de kantoren die verhuurd worden niet altijd genoeg licht bevatten of ruim genoeg zijn. Tot slot worden ook de faciliteiten geprezen zoals de vriendelijke staf, de gratis/koffie en bier maar ook de netwerk mogelijkheden via de community.

Kosten: maandelijkse pakketten variëren van € 100 tot € 330.

 

Reacties

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment