De 5 Beste Coworking Spaces in Rotterdam

Opzoek naar een goede Coworking Space in Rotterdam? Na vele reviews op AnyWork zetten wij onze 5 favoriete Coworking Spaces spaces op een rijtje, allemaal perfect om te werken in Rotterdam!

Wanneer je als freelancer of ondernemer een fijne werkplek zoekt is een coworking space vaak een goede optie die lang niet altijd bekend is. Mensen die vaak vanuit huis werken geven aan dat vooral een duidelijke scheiding tussen werk en privé een belangrijke reden is om buiten de deur te gaan werken. Natuurlijk kan je ook prima werken vanuit een restaurant of cafe, of bibliotheek. AnyWork heeft meer dan 50 gratis werkplekken in Rotterdam, bekijk ze hier. 

Toch zijn er flinke voordelen die coworking spaces bieden die je niet kan vinden bij een gemiddelde gratis werkplek. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om te praten met gelijkgestemden of mede ondernemers. In een koffiezaak kunnen mensen zich makkelijk verliezen in hun werk maar bedenk ook dat netwerken, feedback ophalen en het verbreden van de kennis erg belangrijk zijn bij het opbouwen van jouw bedrijf. Een coworking space is een perfecte broedplaats waar veel ideeen, industrien en contacten samenkomen. Tevens een perfecte plek om een (potentiele) klant te ontvangen.

Tot slot is een ander belangrijk onderdeeld wat ZZP’er vaak noemen het gevoel van eenzaamheid, niet alleen in hun werk maar ook in hun thuiswerkplek. Coworking spaces proberen zo goed mogelijk een ondernemende sfeer neer te zetten in hun design en doen veel aan community building door middel van events maar bijvoorbeeld ook tijdens de lunch. Kortom In Rotterdam is er genoeg keuze vandaar dat wij de onze favoriete 5 coworking spaces op een rijtje hebben gezet!

42workspace

Op een van de mooiste locaties van Rotterdam in de Witte de Withstraat vind je 42workspace. De bruisende straat vol met cafe’s is een fijn manier om even stoom uit blazen na een dag hard werken. In de 42workspace is community vol met digitale ondernemers en freelancers. Volgens reviews is dit de perfecte plek voor tech-ondermers. Zo is er een op community waar makkelijk met ander members gespard kan worden. 

Faciliteiten

Als member kan je gebruik maken van services als de keuken, snel internet, het terras en open ruimtes. Vooral de lunch wordt door members als erg goed beschreven. Ook is het mogelijk om vergaderruimtes te boeken of dit zit mogelijk inbegrepen bij je verbeterde pakket. Een mooie bijkomstigheid is dat er in de kelder van het gebouw een volledige gym aanwezig is waar gebruik van gemaakt kan worden wanneer je een verbeterd pakket neemt. De perfecte manier om je werkdag op te starten of juist af te sluiten.

Kosten

Er zijn meerdere opties mogelijk in de coworking space. Variërend van  een flex desk huren tot een prive kantoor. Ook is er de mogelijkheid om er te werken met een dagpas. Maandelijkse abbonnementen varrieren van 125 euro tot 295 euro.

Spaces Rotterdam

Het concept van Spaces bevind zich niet alleen in Amsterdam, waar het opgericht is, maar tegenwoordig ook in Rotterdam op het Hofplein. Op een prima loopafstand van het Centraal station kan je de coworking space vinden die 24 uur per dag geopend is, perfecte dus voor de late werkuurtje of borrels. Het concept richt zich eigenlijk op iedereen die op zoek is naar een fijne werkplek maar in de community vind je vooral veel freelancers, ondernemers en startups.  

Faciliteiten

De locatie is zeer stijvol ingericht en biedt een hoop opties. Zo kan je er niet alleen desk huren in de coworking ruimte, een eigen prive desk of een kantoortje. Reviews omschrijven de ruimtes als hip en stijlvol en geven aan dat dit een van de grote pluspunten is van Spaces, nadelen zijn dan weer dat een locatie zoals die bij Rotterdam centrum erg druk kan zijn. Bij deze abonnementen inbegrepen zitten ook services zoals een kluisje, goede barista koffie, printen, snelle wifi en het gebruik maken van de keuken en vergaderzalen. Ook is er een uitgebreide evenementenagenda perfect om je te netwerken. Maar ook bijvoorbeeld de Yogales op een gemiddelde maandag kan je er terugvinden. De ruimtes zijn prachtig ontworpen en passen bij elke behoeften! Of je nu een knus hoekje nodig hebt, een grote lunchtafel of een telefooncel, alles is mogelijk bij Spaces! Het biedt een minder zakelijke, meer hippe werkomgeving in vergelijking met zijn ‘grote broer’ Regus. Gebruikers prijzen Spaces vooral om de fijne informele en creatieve sfeer, deels door de inrichting en deels door de community. 

Kosten

Een abonnement kost € 225 en geeft toegang tot alle Spaces over de hele wereld. Er zijn ook vrije dagpassen beschikbaar.

HNK

De afkorting HNK staat voor “Het Nieuwe Kantoor. De naam is erg passend bij deze keten van coworking spaces aangezien veel flexwerkers en startups onderdeel uitmaken van hun community. Ook wordt aangemoedigd om te netwerken, zo hebben de locaties van HNK vaak een café glegen in het pand waar je makkelijk andere huurders kan ontmoeten en mogelijk elkaar kan kan ondersteunen of wat leren.

Faciliteiten

HNK biedt 2 locaties aan in Rotterdam gelegen in Rotterdam Centrum en in het Scheepvaartkwartier​. De locatie in het centrum ligt zelfs in de hipste straat van Rotterdam, de Witte de Withstraat waar je na je werk meteen een gezellig terrasje kan pakken. De gebouwen bieden mooie werkplekken en kantoren aan in een vintage design. In de reviews wordt vooral dit op en lichte design als goede pluspunten gezien. Het meest genoemde minpunt is dan weer dat het in de open coworking ruimte druk kan zijn. Er is 24 uur per dag toegang en natuurlijk services als snelle wifi, printen en gebruik maken van een inhouse cafe zoals Cafe Soof.

Kosten

Maandelijkse abonnementen starten vanaf 175 euro.

TRIBES 

De coworking spaces van Tribes zijn allemaal gebaseerd op een tof concept, namelijk op geïnspireerd door nomadische stammen. Erg passend dus voor de “Digital Nomad” maar natuurlijk ook voor de gemiddelde flexwerker. Het van oorsprong Nederlandse Tribes heeft inmiddels vestigingen in Amsterdam, Brussel, Den Haag, Dusseldorf, Frankfurt, Utrecht en dus ook Rotterdam. Er wordt getracht een premium sfeer neer te zetten die perfect is voor de zakelijke gebruiker.

Facaliteiten

In Rotterdam zijn maar liefst 4 Tribes locaties te vinden bij de stations Rotterdam Centraal en Blaak, de Coolsingel en bij de Wilheliminatoren. Vooral die laatste locoatie wordt gesprezen om zijn mooie interieur en uitzicht. Doordat elke locatie op een nomadische stam is gebaseerd (bijvoorbeeld een stam uit Papua-New-Guinea), is het interieur zeer creatief en werelds zonder dat het een zakelijk karakter verliest. Zo zijn er afrikaans ingerichte vergaderruimtes en vers gebrouwen Ethiopische koffie. Er zijn verschillende abonnementen die allemaal ongelimiteerd toegang geeft tot de co-working ruimtes, lounges, café’s en restaurants. 

Kosten

Er zijn een aantal abonnementsvormen bij Tribes.  Deze abonnementen varieren van 150 euro voor 1 locatie tot 200 euro voor alle locaties in Nederland. 

TSH Collab 

De TSH Collab (The Student Hotel Group) is opgericht door Charlie MacGregor in Amsterdam. Maar deze snelgroeiende keten van Coworking Spaces bestrijkt al snel andere steden in heel europa, zoals Rotterdam! De community binnen TSH Collab bestaat uit veel internationale ondernemers en zogeheten digital nomads maar natuurlijk zal je ook gewoon Nederlandse flexwerkers aantreffen. 

Faciliteiten

Met een locatie gelegen in de wijk Kralingen, met cafés, kunstgalerijen en restaurants, biedt THS Collab niet alleen een coworking space maar ook een hotel in hetzelfde gebouw. Het is mogelijk om een desk te huren voor een zachte prijs of een prive kantoor. Inbegrepen zit natuurlijk ook het gebruik van de keuken, lounge ruimte, bibliotheek en ping-pong tafel. Maar unieker is dat er ook gebruik kan worden gemaakt van de sportschool, wasruimte en er korting is op het student hotel. Tot slot moet je vooral een vers sapje bestellen bij de Juice Brothers. 

Meer coworking spaces en flexplekken in Rotterdam?

Dan ben je hier aan het juiste adres! Op AnyWork vind je namelijk meer dan 50 fijne werkplekken beoordeeld door flexwerkers. Ontdek dus jouw nieuwe favoriete flexplek of voeg er zelf een toe!

Reacties

Leave a Reply