De 5 Beste Coworking Spaces in Utrecht

Opzoek naar een fijne plek om te werken in Utrecht? Na vele reviews zetten wij onze 5 favoriete Coworking Spaces spaces op een rijtje, allemaal perfect om te (flex)werken!

Als freelancer of startup vanuit huis werken kan vaak prima maar veel mensen ervaren veel voordelen aan buiten de deur werken. Een duidelijke scheiding van werk en privé wordt vaak als een belangrijk voordeel aangehaald. Nu is dit ook mogelijk door te werken vanuit een restaurant of cafe, daarom hebben wij ook deze top 10 voor gratis werkplekken in Utrecht.

Maar ondernemers geven vooral andere voordelen aan van een coworking space zoals het praten en sparren met gelijkgestemden. Veel ondernemers verliezen zich vaak in hun werk en opdrachten terwijl netwerken, feedback ophalen en het verbreden van de kennis vaak een grotere impact kunnen hebben op succes. Wie weet bevind jouw nieuwe collega/ co-founder of nieuwe klant zich wel in een coworking space. Het delen van kennis en helpen bij elkaars werk is dan ook iets wat regelmatig voorkomt.

Tot slot wordt ervaren veel zpp’ers vaak een gevoel van eenzaamheid, niet alleen in hun werk maar ook in hun thuiswerkplek. Coworking spaces proberen zo goed mogelijk een ondernemende sfeer neer te zetten in hun design en doen veel aan community building aan de hand van handige tools, zo voelt zelfs de grootste introvert zicht thuis. Kortom Laat je inspireren en neem eens een kijkje in een van de hieronder genoemde coworking spaces!

Waarom je ons kan vertouwen​

De Anywork community zit vol met flexwerkers waar de beste werkplekken worden gedeeld, zoals restaurants, bars, bibliotheken maar ook gedeelde kantoren en coworking spaces. Ga ook voor het ‘nieuwe werken’ en ontdek de tofste coworking spaces waar jij inspiratie uit kan halen. Na vele uren flexwerken, vele koffies, vele uren lege tafels zoeken zijn de Anywork leden tot de volgende 5 coworkings in Utrecht gekomen.

Ontdek jouw nieuwe Coworking Space in Utrecht:

5. De stadstuin

Voor de wat creatievere werkplek is De Stadstuin een goede optie. De ligging verder uit het centrum van Utrecht heeft zo zijn voordelen qua drukte. Reviews omschrijven de coworking space vooral als een fijne werkplek met een hoop creativiteit en jonge mensen.

Sfeer en Community

Het is een (broed)plaats waar creatieve bedrijven, start-ups, kunstenaars en andere al dan niet zelfstandig ondernemers een werkplek of atelier kunnen huren. Door de zeer uiteenlopende aard van werkzaamheden en disciplines ontstaan verrassende samenwerkingsverbanden en kruisbestuivingen. Het gezellige lunchcafé voorziet de Stadstuiniers, maar ook mensen van buiten, van lekkere broodjes en andere (alcoholische) versnaperingen. Ook vele evenementen en feesten die hier worden georganiseerd zijn zeer de moeite waard.

Kosten 

De prijzen zijn dankzij de ligging zeer schappelijk. Zo is het vanaf 100 euro per maand mogelijk om een vaste werkplek te huren en kan er een kantoorruimte worden gehuurd vanaf 319 euro. Nette prijzen voor een startend freelancer of bedrijf!

4. TRIBES Utrecht Centraal

De perfecte plek voor een snelle werkplek of meeting. Deze Co-working Space is namelijk letterlijk gelegen in het Centraal Station van Utrecht. Reviews omschrijven deze locatie als een fijne werkplek die ruimtelijk is opgezet en mooi ingericht. Wel zijn er kanttekeningen bij  de prijzen die gehanteerd worden al zijn de vaste abonnementen niet duur. 

Sfeer en Community

Tribes Utrecht is onderdeel van de Tribes keten die in Nederland inmiddels vestigingen heeft in Amsterdam, Brussel, Den Haag, Dusseldorf, Frankfurt, Rotterdam en dus Utrecht. Tribes zet een premium sfeer neer die perfect is voor de zakelijke gebruiker waar ook zeker een community een aanwezig is als is dat bij deze locatie minder aanwezig door de vele reizigers. Dat is overigens ook meteen het grootste voordeel van deze locatie, gelegen in het midden van Nederland vormt het als kantoor de perfecte uitvalsbasis voor de reizende zakenman.

Kosten

Er zijn een aantal opties bij Tribes. Zo zijn er een abonnement dat ongelimiteerde toegang geeft tot de ruimtes voor co-working, lounges, café’s en restaurants. Deze abonnementen varieren van 150 euro voor 1 locatie tot 200 euro voor alle locaties in Nederland. Hier valt een flexibele werkplek onder met gratis internet, warme dranken en receptie. 

3. JIM Utrecht

JIM staat voor Jaarbeurs Innovation Mile en is het een innovatie coworking space gelegen vlakbij het Centraal Station van Utrecht. De space is open voor freelancers, startups, corporates en orgranisaties om te innoveren en kennis uit te wisselen. Reviews roemen deze co working spaces om de mooi ingerichte ruimtes, de locatie en het grote aantal aan bedrijfjes dat er gevestigd is, wel zijn de abonnementen prijzen gemiddeld wat hoger dan andere coworkings in utrecht.

Sfeer en Community

De community is erg breed en perfect voor startend freelancers en bedrijven om niet alleen bun netwerk uit te bouwen maar ook hun eerste klanten te vinden. Er is vooral een focus op innovatieve producten waarbij urban, slim, gezond en groen de toverwoorden zijn. Er wordt gestimuleerd om expertises te delen zoals  een marketeer te laten aansluiten bij een techneut. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de community members een profiel te geven waar contact kan worden gelegd. De locatie heeft ook als voordeel dat grote events een boost kunnen geven aan jouw bedrijf, denk hierbij aan het vergaren van klanten, naamsbekendheid en netwerken.

Kosten

De abonnementskosten lopen uiteen van 195 euro voor 1 dag per week tot 395 euro voor fulltime. Hierbij inbegrepen zit gratis koffie en wifi, print mogelijkhefen en een receptie.

2. Social Impact Factory

De Social Impact Factory is centraal gelegen in Utrecht pal naast het Centraal Station.  Boven Brasserie de Utrechter bevinden zich 4 verdiepingen met flexibele workspaces, meetingspaces, eventspaces en LABS. Als member ben je voorzien van alle gemakken zoals gratis koffie, wifi, lunchkorting en een fijne stoel en desk. Reviews halen vooral de fijne locatie en het mooie pand aan als de grootste pluspunten, ook voor events is het nabijgelegen Utrecht Centraal perfect.

Sfeer en Community

Zoals de naam al aangeeft zet deze coworking space zich in voor sociaal ondernemerschap maar daarnaast ook voor duurzaam ondernemerschap. Een goed voorbeeld hiervan is dat er betaalt kan worden in ‘Sociaal Kaptiaal’  in plaats van geld. Denk hierbij aan het delen en helpen van jouw expertise maar ook aan een klusje als de lunchtafel dekken, dit gedachtegoed komt overeen met die van Seats2Meet waar een samenwerkingsverband mee is. Ook mag de community erg open worden genoemd en wordt contact gestimuleerd door middel van online statussen en berichten, goed voor de sfeer en voor je netwerk.

Kosten

De opties zijn ruim bij de social impact factory. Zo is het mogelijk om een desk te huren voor 1 tot 5 dagen per week, dit kost respectievelijk 75 tot 275 euro per maand. Ook is het mogelijk om een vergaderruimte te boeken 

1. Mindspace Utrecht

Op een prachtige centrale locatie in Utrecht dichtbij het Centraal Station ligt de co-working space Mindspace. Reviews omschrijven deze locatie als een fijne werkplek met een open community en gezellige sfeer. Mindspace Utrecht opende in 2019 haar deuren en is daarmee de vierde locatie in Nederland. Mindspace is namelijk een internationationale speler met 27 andere locaties in sleutelsteden over de hele wereld, zoals San Francisco, Tel Aviv, Berlijn, Warschau, Londen, München, Hamburg en Washington D.C.

Sfeer en Community

Wat opvalt aan Mindspace is de sfeer en inrichting.  Het design van de kantoren en meeting ruimtes valt te omschrijven als vintage, boetiek en warm. Ruimtes zijn slim ingericht en geven allure aan de gemiddelde meeting. Tegelijk hangt er een huiselijke sfeer door vintage accessoires, loungehoeken, een bar en heel veel kunst. Bij Mindspace proberen ze een communitygevoel neer te zetten waar mensen elkaar kunnen inspireren, hun netwerk kunnen uitbreiden en van elkaars expertise kunnen gebruik maken.

Kosten

Er zijn veel mogelijkheden als zoals een desk huren of een klein kantoor, prefect voor freelancers of startups. De kosten hiervan lopen vanaf 180 euro voor de huur van een flexplek tot 1100 euro voor een eigen kantoor geschikt voor twee personen.

Reacties

Leave a Reply