Top 10 gratis Flexplekken in Utrecht

Een goede flexplek vinden is niet altijd makkelijk, de perfecte plek heeft meestal als belangrijkste voorwaarden fijne tafels, stopcontacten en goede koffie. Maar laat nou net deze plekken vaak ook drukbezocht zijn. Nu kan je natuurlijk kiezen voor een betaalde coworking space zoals een van onze 5 favorieten in Utrecht maar kan bijvoorbeeld een koffiezaak ook veel inspiratie bieden. Wanneer je op zoek bent naar een plek in Utrecht met de juiste voorwaarden voor een fijne werkdag buiten de deur, dan kan dit artikel je mogelijk verder helpen.

Er zijn aardig wat flexplekken in Utrecht, zo hebben wij meer dan 100 locaties in de domstad op onze website staan. Maar welke hebben nou echt goede koffie, genoeg stopcontacten en zijn niet te druk? Op basis van de Anywork community geven wij de top 10 beste locaties om gratis te flexwerken! 

 

Waarom je ons kan vertouwen​

De Anywork community zit vol met flexwerkers waar de beste werkplekken worden gedeeld, zoals restaurants, bars, bibliotheken maar ook gedeelde kantoren en coworking spaces. Ga ook voor het 'nieuwe werken' en ontdek de tofste werkplekken waar jij inspiratie uit kan halen. Na vele uren flexwerken, vele koffies, vele uren lege tafels zoeken zijn de Anywork leden tot de volgende Top 10 gekomen.

10 Flexplekken in Utrecht door Anywork beoordeeld

10. Het Gegeven Paard

Een van de populairste flexplekken van de stad ligt in hartje Utrecht vlakbij het station en winkelcentrum Hoog Catharijne. Er zijn in het café erg veel tafels aanwezig waar aan gewerkt kan worden, evenals voldoende stopcontacten. Er zijn zelfs langwerpige tafels bedoeld voor flexwerkers die allen veel stopcontacten bevatten, alleen zit je daar wel op een kruk (goed om de rug te trainen). Een urban design en goede keuken geeft een prettige werksfeer. Het eten en drankjes zijn erg goed, vooral de Booster (drankje) kan de productiviteit goed verhogen. Vanwege de centrale ligging en moderne sfeer is dit ook een zeer geschikte plek voor afspraken. Wel is het over het algemeen druk in het café dat een plekje niet altijd beschikbaar is. Voor een fijne flexplek is het daarom aan te raden in de ochtend al plaats te nemen. 


9. Koffie en Ik

Een goede koffiezaak waar veel flexwerkers te vinden zijn. Een perfecte plek om het drukke centrum te ontloop omdat het ligt in de levendige wijk lombok. Het café is ruimtelijk ingericht met een modern design waar grote en (te)kleine tafels te vinden zijn, er is niet overal een stopcontact aanwezig maar het internet is prima.


8. O café

Een fijn café met een perfecte locatie, namelijk net buiten het drukke centrum. Opgericht vanuit met het idee om ondernemers te insipreren, zo is er een ideeënbus en biedt het ook flexplekken en vergaderplekken aan. Er is een goede lunchkaart en prima koffie. Ondanks dat het Café wat klein en donker is, bevat het alle ingrediënten voor een goede werkdag. Er zijn veel stopcontacten, de wifi is goed en er is tot slot een heerlijk terras om te pauzeren.


7. Coffeecompany

Een koffietent in hartje Utrecht centrum op een prachtige locatie bij de vismarkt enkele meters van de Dom. Het betekent wel dat je bereid moet zij  voor meer rumoer en drukte. Er zijn hier vaak veel studenten te vinden en het soms vechten voor een plekje. Er is een enorme lange tafel die perfect is ingericht voor flexwerkers. Wel vind je er veel flexwerkers en is de koffie top!


6. De Rechtbank

Niet alleen een fijn hotel maar ook een geweldig restaurant om te werken. Met twee grote ruimtes is er altijd wel een werkplekje te vinden. Bij bijna alle tafels is ook een stopcontact maken van de Rechtbank een chique en zakelijk restaurant. De locatie is  vlakbij de Dom en Oudegracht maar bevind zich wel in een rustiger stuk in het centrum.


5. Karibu Café

Een fijn hip ingericht Café vol ruimte,licht en planten. Uniek in deze lijst omdat het een speciaal ingericht gedeelte heeft voor flexwerkers, al gebruiken ze zelf liever de hippe term ‘Digital Nomads’. Dit gedeelte achterin het Cafe bevat een par tafels waar prima gewerkt kan worden, al is het wat donker. De locatie is rustig aangezien het buiten het centrum van Utrecht ligt. Ook het eten valt erg aan te raden.


4. Het Muzieklokaal

Een prachtige plek aan het water net buiten het centrum. Het Muzieklokaal staat bekend om een ding, de muziek! Er wordt namelijk enkel klassieke muziek gedraaid wat perfect is voor een goede werkfocus. Er zijn genoeg tafels aanwezig met stopcontacten en er wordt een prima lunch geserveerd. Ook is het kleine terras en de kade een perfecte plek voor een pauze.


3. Centrale Bibliotheek Utrecht

In hartje Centrum is de Centrale Bibliotheek waar je de hele dag gratis gebruik maken van wifi. Er zijn veel tafels en heel veel stopcontacten een perfecte plek om volledig te focussen. Het moet uiteraard wel stil zijn dus even bellen is er niet bij. Ook is er een fijne bar aanwezig waar koffie en andere dranken te halen valt voor een fijne prijs, kortom een aanrader!


2. Camping Ganspoort

Een prachtige locatie die ruimtelijk is ingericht en aan het water is gelegen in het hippe Rotsoord. Er zijn veel tafels aanwezig inclusief stopcontacten. Camping ganspoort verwelkomt flexwerkers en heeft een fijne lunchkaart voor een perfecte werkdag. Door de glaze ruimte kan het nog wel eens te licht zijn voor je laptopscherm maar met een zonnige dag is het terras aan het water meer aan te raden!


1. Seat2Meet

Speciaal ingericht voor de flexwerker en nog gratis ook! Verstopt in Hoog Cathereijne vind je een fijn werkplek vol met freelancers. De koffie is hier gratis en de wifi en stopcontacten zijn prima. Om mee te lunchen moet slechts een klein vergoeding worden betaald maar de koffie is gratis. Het grote pluspunt is dat hier echt een werksfeer hangt en het gezien kan worden als een van de weinige gratis Coworking Spaces! Geld verdient Seats2meet aan het verhuren van ruimtes: premiumplekken voor flexwerkers die wat meer stilte willen, en meetingrooms voor groepen. Wel vraagt Seats2meet om je aan te melden vooraf, hierdoor kan men zien wie er werken en wat hun expertises zijn.

Ontdek meer Flexplekken

Ontdek meer toffe flexplekken en coworking spaces hier op het Anywork platform. Wij delen en beoordelen de fijnste spots door het hele land, zo raak ook jij geïnspireerd om te flexwerken. `Het gevoel van vrijheid en avontuur komt vanzelf wanneer je geregeld van omgeving veranderd. Maar natuurlijk moet die flexplek wel aan een aantal eisen voldoen zoals fijne tafels, stopcontacten en goede koffie. Ken je zelf een leuke werkplek voeg hem dan toe en deel hem met de community!

Reacties

Leave a Reply