Coworking Space is niet te vergelijken met een Koffiezaak

Cafés zijn geweldige plekken om naartoe te gaan als je een korte vergadering hebt of een goede espresso wilt drinken tijdens het beantwoorden van je e-mails of het bijwerken van je sociale media. Er is veel geschreven over waarom koffiezaken fijne werkplekken zijn en waarom ze vergelijkbaar zijn met coworking-spaces. Toch zijn ze in de essentie niet ontworpen om als werkplek te dienen, vooral als je langer wilt blijven werken. Om je te helpen beslissen welke de beste optie voor jou zou kunnen zijn, is hier een lijst van enkele situaties waarin een café jouw productiviteit eerder zou kunnen verstoren dan bevorderen.

Waarom je ons kan vertouwen​

De ANYWORK community zit vol met flexwerkers waar de beste werkplekken worden gedeeld, zoals restaurants, bars, bibliotheken maar ook gedeelde kantoren en coworking spaces. Ga ook voor het ‘nieuwe werken’ en ontdek op onze site de tofste horecazaken en coworking spaces waar jij inspiratie uit kan halen. Na vele uren flexwerken, vele koffies, vele uren lege tafels zoeken zijn dit belangrijkste redenen waarom een coworking space soms de meeste geschikte werkplek is.

Gebrek aan stopcontacten

cafe stopcontacten

Stel je voor dat je in een café met een klant praat via Skype of Google Hangouts. Vervolgens meldt uw besturingssysteem u dat uw batterij bijna leeg is. Je kijkt rond en er zijn geen stopcontacten beschikbaar. Dus wat gebeurt er? U mag afscheid nemen van uw klant. Gelukkig geven wij op ANYWORK duidelijk aan welke cafés genoeg stopcontacten hebben.

Maar toch, in een coworking-ruimte is deze situatie haast onmogelijk. Er zijn vele werkplekken met topcontacten: voor je notebook, je smartphone en je tablet als je die hebt.

En het beste is: je hoeft je geen zorgen te maken of ernaar te vragen. Zoek er een en sluit jouw apparaten aan.

Slechte internetverbinding en snelheid

slechte wifi in de horeca

Stel je de volgende situatie voor: je bent grafisch ontwerper en je werkt in een café. Een grote klant belt je en vraagt hem om die 500MB Adobe Illustrator-illustraties te sturen die je voor het project hebt gemaakt. Dan realiseer je je dat het internetcafé heel, heel langzaam en onstabiel is. Gelukkig investeren cafés die zicht ook richten op flexwerkers steeds meer in hun internetverbinding, check daarvoor de beste cafés op onze website.

In een coworking ruimte bieden ze je altijd een snelle internetverbinding via wifi of kabel (wat voor veel-gebruikers nog veel beter is). Afhankelijk van het beleid van de ruimte kunnen ze je helpen een speciale regel in hun netwerk te maken om je een snellere internetverbinding te bieden.

Je moet naar het toilet toe

mac-459196_1280

 

Hoe veilig is het om jouw notebook, smartphone of tas op tafel te laten liggen?

Dit hangt natuurlijk af van de situatie en plek. Zo kan je ook een andere gast of eigenaar vragen om op je spullen te letten maar over het algemeen is het in de grotere Nederlandse steden niet aan te raden om je spullen ongezien achter te laten. Het is niet een enorm risico maar wanneer je vaak ergens komt zal het risico zich toch vergroten. Denk eraan dat in een café of restaurant veel mensen naar binnen en buiten gaan. Je spullen meenemen naar het toilet kan zeker maar dat bevordert niet de productiviteit.

In een coworking space hoef je je daar ook geen zorgen over te maken. je kunt uw bureau verlaten om naar het toilet te gaan, om te roken, om telefoontjes te beantwoorden, enzovoort.

Gebrek aan privacy

beard-2286440_1280

 

De meeste mensen (waaronder ikzelf) ontmoeten klanten in cafés. Het is goedkoper dan een vergaderruimte huren, gemakkelijker te vinden en de sfeer en de koffie zijn geweldig. Het brengt mensen vaak ook in een goed humeur.

Maar afhankelijk van het onderwerp van de vergadering is dit soms geen goede optie, vooral als je wilt praten over gevoelige informatie zoals juridische zaken, financiën of strategie.

Iedereen om je heen kan horen waar je het over hebt.

In dit geval is een privé- of vergaderruimte de beste optie voor jullie. En het is veel professioneler dan een openbare plaats, nietwaar?

Kortom

 

Er zijn genoeg redenen waarom een co-working space in veel situaties de beste optie is als werkplek ten opzichte van de horeca. Het grote voordeel is dat de horeca over het algemeen gratis is, er wordt uiteraard wel verwacht dat er wat geconsumeerd wordt. Echter de meerprijs die voor een coworking space moet worden neergelegd (met gratis consumpties) is vaak toch te rechtvaardigen. Vooral de voor werk ingerichte ruimtes en sfeer kunnen je een flinke boost in productiviteit op leveren. En dan haal ik even mijn zojuist bedachte slogan aan: productiviteit is geld.    

Reacties

Leave a Reply